Her hand in the darkness//A change of heart

Det er frykten som er verst. Frykten for ikke å se seg selv (den er reell), eller frykten for å se og så oppdage et tomt skall. Denne konstante kvalmen over min egen person (eller mangelen på). Jeg utsetter meg selv, jeg setter noe annet foran; det er som om denne redselen blir meg og det jeg skal være. Den legger seg om huden, den bor i meg. Jeg huser noe fremmed.

foto&tekst//privat
tittel//El Perro del Mar

Reklamer

4 kommentarer

Filed under foto, meg, tekster

4 responses to “Her hand in the darkness//A change of heart

 1. For ei nydeleg jente. For ein sår og vakker tekst. Nok ein gong klarer du det, å formidle så mykje så konsentrert, fortetta.
  Eg gjentek meg sjølv.

  «Sjølv». Kva er det eigentleg? Self is other, sa Hegel. Eg veit ikkje kva det betyr, men det høyrest smart ut. (Og som noko som eg kan kjenne meg igjen i, sjølv om eg ikkje skjønar kva det betyr).

  Uansett kor sterkt det som er foran er, og kor skummelt det er å skulle tenke seg å sjå; vit at vi frå utsida ser. Og det som er foran kan aldri bli så sterkt for våre auge at vi ikkje ser deg. Og du, min ven, er ein heil del. For så godt kan ingen lyge.

  • Og nok en gang June, sitter jeg helt… uforstående, men likefullt rørt over dine ord. Du sier så mye fint til meg, om meg og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Vit at de settes pris på, at DU settes pris på.

   Hegel. Og Rimbaud: Je est un autre.
   Jeg tror det kan stemme, ofte, at selvet er noe annet. Tenk, hvor mye av persepsjon som avhenger av, som grunner i, andre.

 2. June greide å sette ord på det jeg tenkte. Og du, Charlotte, kan kunsten å formulere det indre. Det er heftig å skulle sette ord på det usagte vi alle bærer i oss. Å mestre det. Det er en av tingene jeg elsker så mye ved Virginia Woolf. Hun har liksom funnet diskursen for det usagte.

  • Takk for fine ord, Anke. De varmer. Og jeg kan bare prøve, ønske og håpe at jeg en gang kan skrive i nærheten av samme styrke og presisjon som Woolf.
   Det er akkurat det jeg elsker ved henne og. I’m in love with Virginia Woolf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s